Welke kredietscore heb je in Amerika nodig om een gunstige lening voor de auto af te sluiten, kom er hier achter en profiteer!

Of u nu een huis wilt financieren, een creditcard wilt kopen, een auto wilt kopen of een lening wilt aanvragen, creditscores zijn een grote overweging voor potentiële kredietverstrekkers. De kredietscores worden berekend door de Fair Isaac Corporation (FICO). De scores variëren van 300 tot 850. Bovenaan de lijn is de score 850. De meerderheid van de Amerikaanse consumentenscores varieert van 600 tot 700.

Deze score wordt gebruikt door verhuurders, werkgevers, mobiele telefoonbedrijven en diverse andere bedrijven om de betrouwbaarheid en betrouwbaarheid te beoordelen. Hoe lager uw score, hoe hoger de financieringskosten van een lening en hoe groter de kans dat uw nieuwe verhuurder meer stortingsgeld zal vragen. Hoe hoger je score, hoe lager je financieringskosten zullen zijn en hoe groter de kans dat je nieuwe verhuurder je in aanmerking komt voor een lagere aanbetaling of een lagere eerste maand huur. Een slechte kredietscore kan een groot probleem zijn bij het aanmelden voor een mobiele telefoonrekening.

Wat is nou precies het voordeel van een goede kredietscore

Als u op zoek bent naar een autolening, om fatsoenlijke voorwaarden te krijgen, streef dan naar een FICO-score van 650 of beter. Bij een lager aantal kan het zijn dat u verplicht bent om met een grotere aanbetaling te komen. Met meer contant geld zal de kredietverstrekker denken dat u minder snel in gebreke zult blijven.

En die lagere score zal ook uw APR (jaarlijks percentage) in de dubbele cijfers zetten. Uw maandelijkse betalingen zullen dus hoger zijn. Het komt er dus op neer dat u zich misschien niet de auto kunt veroorloven die u echt wilt. U kunt misschien wel een laat model Civic krijgen, maar niet een Accord.

Om de lagere leentarieven te krijgen en dus de auto die je echt wilt, kijk dan om je FICO in de hoge 600s tot het midden van de 700s te krijgen. Het hebben van absoluut sterling krediet is niet nodig om goede tarieven te krijgen. En als je eenmaal je FICO voorbij 760 hebt, wordt je beschouwd als aangekomen en kun je in aanmerking komen voor alle finesses die bij zo’n score horen. U zult bijna in staat zijn om uw eigen cheque te schrijven voor de auto die u wilt.

Maar hoe werkt dit precies zo’n lening?

Eigenlijk is het krijgen van een goede kredietscore niet gebaseerd op enige geheimen. Houd uw creditcardbetalingen op tijd, houd de schuldenlast relatief laag (houd uw betaalkaarten niet te hoog), houd oude rekeningen open maar up-to-date, houd aanvragen voor nieuwe leningen of nieuwe creditcards tot een minimum, en heb een goede hoeveelheid diversiteit in uw kredietgeschiedenis – kortlopende leningen, langlopende leningen, een huisaankoop, en studentenleningen – waarbij ze allemaal op tijd betalingen of bevredigende afbetalingen laten zien.

Met een beetje moeite, als het niet helemaal in de pits zit, kun je je FICO in 6 tot 12 maanden verbeteren. Het is erg belangrijk om te zien waar je precies staat, vooral voordat je gaat winkelen. Probeer uw kredietprofielen te krijgen voordat u begint te dromen over uw nieuwe auto. U wilt een geldschieter niet benaderen voor een autolening zonder dat u weet waar u met uw kredietwaardigheid staat.