Waarom Is Er Deze Tijd Zo Ontzettend Veel Aan Het Veranderen Op Het Gebied Van Internet En TV En Wat Zijn Zaken Die Je Echt Moet Controleren?

Sinds het einde van de jaren tachtig hebben internet en tv providers de cultuurindustrieën doen afzien van het gebruik van televisie, waarbij ze ervoor pleiten dat bedrijven het wereldwijde web gebruiken om wereldwijde media te leveren.

  • Door de groei van het web keerde de communicatietechnologie terug naar zijn oorspronkelijke functie van het faciliteren van gesprekken tussen mensen. Technologieën zoals de telegraaf en de vroege DX, HAM-radioapparatuur werden gebruikt om de communicatie over grote afstanden te vereenvoudigen.
  • Door de opkomst van entertainmentradio en -televisie is dat gevoel van tweerichtingscommunicatie tussen zender en ontvanger verdwenen. Het web bood een manier voor mensen om beter te communiceren zonder de belangrijke vernieuwingen die de televisie introduceerde op te offeren.

Er zijn behoorlijk wat veranderingen zichtbaar in het televisie en internet wereldje

De belangrijkste manier waarop het web verschilt van de televisie is dat gebruikers gebruik kunnen maken van internetproviders om hun eigen inhoud te creëren zonder een beroep te doen op grote netwerken voor financiering. In plaats van hun eigen programma’s te maken, leveren de medianetwerken de kanalen voor door gebruikers gegenereerde inhoud. Hoewel e-mail de eerste golf van digitale communicatie was, heeft de vooruitgang in snelheid en gegevensverwerking geleid tot een nieuw wereldweb dat zijn eigen visuele media kan leveren.

In de jaren 90 waren er nog meer veranderingen in het televisie en internet landschap

In de jaren negentig van de vorige eeuw werd een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de digitale technologieën, vanwege twee belangrijke factoren: (1) de groei van glasvezelnetwerken maakte een bredere verspreiding van hoge downloadsnelheden mogelijk, en (2) de compressietechnologieën bereikten uiteindelijk een niveau waarop mensen visuele media op hun computer en recentelijk ook mobiele apparaten op een gemakkelijker manier konden streamen. Het grootste voorbeeld hiervan was de proliferatie van video-website.

In 2005 kwamen er allerlei video streaming diensten bij die online tv kijken mogelijk maakte

Het belangrijkste groei-jaar voor video-hosting websites was 2005. Oorspronkelijk bestonden dergelijke sites uit goedkope, zelfgemaakte video’s. Nu zijn er echter genoeg websites die een enorme aanhang hebben voor hun fictie- en non-fictieprogrammering.

Er zijn genoeg bedrijven die samen zijn gaan werken met internet en televisie providers

Sommige media-aanbieders hebben partnerschappen gesloten met traditionele aanbieders om een geheel nieuwe manier van toegang tot televisie en films te creëren, en gaan nog verder in het leveren van kwaliteitscontent. Naast TV-netwerken en filmstudio’s geven veel populaire video-hosting websites gebruikers nu de mogelijkheid om te kiezen uit een catalogus van films en televisieprogramma’s voor een toegangsprijs.